ikeetzuidhollands.nl

80_20 305x305 1

Zo pak je het aan

Wil je weten of het lukt om 80% van je maaltijden te vullen met producten van Zuid-Hollandse bodem? Probeer het eens!

Hoe pak je dat aan? Kijk naar jouw bord. Welke producten liggen erop en welke producten kun je vervangen door een product van Zuid-Hollandse bodem? Doe dit drie keer per dag, tijdens het ontbijt, de lunch en het diner.

Een lunch met twee boterhammen, boter, kaas, komkommer, tomaat, een plakje worst, een gekookt eitje, een glas melk en een appel kan bijvoorbeeld goed voor 80% van Zuid-Hollandse bodem komen. Deze lunch bestaat uit 10 ‘items’. Wanneer de twee boterhammen niet uit Zuid-Holland (want geen Zuid-Hollands graan) komen is de 80% toch gehaald.

Een snelle spaghetti met gehakt, tomatensaus, een ui, paprika, courgette en geraspte Parmezaanse kaas bestaat uit zeven items. Er zouden er minimaal 6 uit Zuid-Holland moeten komen om de 80% te halen. Lastig? Dat valt mee. Vervang de Parmezaanse kaas eens door Goudse kaas en de Italiaanse spaghetti door Zuid-Hollandse spelt penne van Boerderij Landzicht uit Strijen. Het gehakt mag dan van buiten de provincie komen. Maar zelfs dat hebben we van eigen bodem. 100% kan dus ook!

Deel je ervaring met ons via social media
Uiteraard zijn we benieuwd hoe je het vindt om je bord te vullen met producten van Zuid-Hollandse bodem. Was het lastig om de 80% te halen? Ben je verrast door wat we allemaal in onze provincie produceren? We ontvangen graag foto’s van jouw bordje Zuid-Holland. Ook tips voor het doen van boodschappen zijn welkom! Deel jouw ervaring via social media en gebruik daarbij de hashtag #ikeetzuidhollands.