ikeetzuidhollands.nl

80_20 305x305 1

134

mensen doen al mee! Jij ook?

Zo doe je mee

Wil je weten of het lukt om 80% van je maaltijden te vullen met producten van Zuid-Hollandse bodem? Doe dan mee met onze 10-daage challenge en ervaar het zelf.

Meedoen is eenvoudig. Laat zien dat je deelneemt aan de challenge door jouw ervaringen 10 dagen lang te delen op social media. Vertel ons hoe je de challenge beleeft, post foto’s van je bordje Zuid-Holland en deel producten waarvan je niet wist dat ze van Zuid-Hollandse bodem afkomstig zijn. Maar denk ook aan het delen van jouw tips voor het doen van boodschappen.

Gebruik daarbij de hashtag #ikeetzuidhollands

 

Zo pak je het aan

Hoe pak je dat aan? Kijk naar jouw bord. Welke producten liggen erop en welke producten kun je vervangen door een product van Zuid-Hollandse bodem? Doe dit minimaal drie keer per dag, tijdens het ontbijt, de lunch en het diner.

Een lunch met twee boterhammen, boter, kaas, komkommer, tomaat, een plakje worst, een gekookt eitje, een glas melk en een appel kan bijvoorbeeld goed voor 80% van Zuid-Hollandse bodem komen. Deze lunch bestaat uit 10 ‘items’. Wanneer de twee boterhammen niet uit Zuid-Holland (want geen Zuid-Hollands graan) komen is de 80% toch gehaald.

Een snelle spaghetti met gehakt, tomatensaus, een ui, paprika, courgette en geraspte Parmezaanse kaas bestaat uit zeven items. Er zouden er minimaal 6 uit Zuid-Holland moeten komen om de 80% te halen. Lastig? Dat valt mee. Vervang de Parmezaanse kaas eens door Goudse kaas en de Italiaanse spaghetti door Zuid-Hollandse spelt penne van Boerderij Landzicht uit Strijen. Het gehakt mag dan van buiten de provincie komen. Maar zelfs dat hebben we van eigen bodem. 100% kan dus ook!

Ik doe mee!