ikeetzuidhollands.nl

80_20 305x305 1

134

mensen doen al mee! Jij ook?

De challenge

Met de 80/20 challenge dagen we je uit om jouw bord met zo veel mogelijk producten van Zuid-Hollandse bodem te vullen. Deze challenge is een initiatief van de Voedselfamilies. Wij zijn een open netwerk voor voedselinnovatie in Zuid-Holland. We zijn boeren, wetenschappers, innovators en beleidsmakers. Samen zoeken we naar innovatieve oplossingen voor een duurzame voedselketen. Een korte(re) voedselketen, want dat levert een eerlijkere prijs voor boeren op. Waardoor zij duurzamer kunnen produceren, met respect voor mens, dier en natuur. Wij staan voor gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen. Voor eten waar je blij van wordt!

Onze toekomstdroom? Dat we met elkaar in Zuid-Holland in 2036 voor 80% van onze eigen bodem eten. Want Zuid-Holland heeft het in zich! Is dit een realistische doelstelling? We nemen graag de proef op de som. Met deze 80/20 challenge onderzoeken we waar we nu staan én ontdekken we wat er nog nodig is om de doelstelling te halen. Meedoen? Op de pagina ‘Zo doe je mee’ lees je hoe de challenge precies in zijn werk gaat. 

De Voedselfamilies organiseren de challenge in het kader van de Oogstweek van de Provincie Zuid-Holland. Op het programma staan voor de week o.a. de Oogstmarkt en de Oogstdag. Meer informatie: www.zuid-holland.nl/oogstweek

3 x daarom Zuid-Hollands

Verser eten

Lokaal eten is verser eten. Producten van het land, rechtstreeks op je bord!

Milieubewuster

Lokaal eten is milieubewuster eten. Want minder transport is minder uitstoot.

Socialer eten

Lokaal eten is socialer eten. Boeren krijgen een gezicht en een eerlijkere prijs.